Συναυλία: "Μοντέρνες Κυκλάδες" (27/10/2015)

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα 26.10.2015

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα γίνει μία και μοναδική συναυλία στις Τρίτες Παράλληλες του θεάτρου Πόρτα, με τίτλο 'Μοντέρνες Κυκλάδες'.

Είναι μια οπτικοακουστική συναυλία αφιερωμένη στους αδελφούς Le Corbusier και Albert Jeanneret, που περιλαμβάνεται στη δέσμη εκδηλώσεων 'Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier'.

Όπως θα δείτε αναλυτικά στο συνημμένο δελτίο τύπου, περιλαμβάνονται η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου 'Ταξίδι στις Κυκλάδες' του Jeanneret (1931) για τη χαμένη κινηματογραφική ταινία των Eli Lotar και Roger Vitrac, νέα μουσική σύνθεση του Κορνήλιου Σελαμσή για μια ταινία  τεκμηρίωσης L'architecture d'aujourd'hui του 1930, Xenakis, Messiaen και η πρωτότυπη οπτικοακουστική κόπια του περίφημου Poème Electronique των Le Corbusier, Varese, Xenakis, Kalff (1958).

Η συναυλία είναι λοιπόν μοναδική, επειδή είναι μία, αλλά κυρίως επειδή προτείνει έργα που θα ακουστούν για πρώτη φορά.

Στη συναυλία θα διατίθεται τεύχος τεκμηρίωσης 36 σελίδων που δεν θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία.

Με χαιρετισμούς

για την Ομάδα Ελ/Le Corbusier

Παναγιώτης Τουρνικιώτης

ΥΓ. Η φωτογραφία στην αφίσα είναι ελληνικός χορός εμπρός στη μακέτα του Μεγάρου των Σοβιέτ, το 1932. Χορεύουν οι Ορέστης Μάλτος και Jean Bossu. Στο κοντραμπάσο ο Le Corbusier. Πηγή: το αρχείο του Εργαστηρίου Ερευνών Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ.