Αγρο/ δεψείο
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής των Ταμπάκικων στο νησί της Χίου.
Το σημείο ενδιαφέροντος εντοπίζεται πλησίον του βορείου τμήματος της πόλης (Χώρα) του νησιού, στην παράκτια | βιομηχανική ζώνη που άλλοτε δραστηριοποιούνταν τα βυρσοδεψεία της Χίου.
Η πολεοδομική φυσιογνωμία, το ιστορικό και παραγωγικό παρελθόν, το λανθάνον αγροτικό λεξιλόγιο, η τοπιακή ιδιαιτερότητα και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής συγκρότησαν ένα σεναριακό υπόβαθρο, στο οποίο στηρίχθηκε η πρόταση διαμόρφωσης και αξιοποίησης της περιοχής.
Έτσι, η εγκατάσταση ενός θεματικού | αγροτικού πάρκου που διαφυλάσσει και προβάλλει την μνήμη και το βίωμα της γεωργικής καλλιέργειας αποτέλεσε την λύση στην συγκεκριμένη έκταση.
Η ένταξη της αγροτική παραγωγής στο σώμα της πόλης επαναφέρει τις διαταραγμένες ισορροπίες φυσικού | αγροτικού και αστικού τοπίου, κτισμένου και άκτιστου.
Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τα βυρσοδεψεία (κέντρα επεξεργασίας δέρματος) στον υπαίθριο χώρο (ο οποίος καλλιεργείται).
Η διαχείριση του κενού με την εδραίωση αρχιτεκτονιμένων | πολυδύναμων εκτάσεων αγροτικής παραγωγής (οι οποίοι σηματοδοτούν και την τοπική παραγωγική ταυτότητα) επιλύει τις πολεοδομικές αμηχανίες και ζητήματα αποκατάστασης του αστικού τοπίου, επικαλούμενη την μνήμη και την λαϊκή παράδοση.