Δημοτική Βιβλιοθήκη - Κέντρο Πολιτισμικής και Μαθησιακής Υποστήριξης στην Ηλιούπολη.
Ο λειτουργικός και δημόσιος ρόλος του προτεινόμενου κτηρίου καθόρισε και τη λειτουργία των τριών πύργων ως βιβλιοστάσια τα οποία μπορούν να αποθηκεύουν το μέγιστο δυνατό όγκο βιβλίων στον ελάχιστο χώρο και ταυτόχρονα να εκθέτουν αυτόν τον πολιτιστικό πλούτο στην πόλη. Η μεταφορά των βιβλίων στα αναγνωστήρια στο ισόγειο του κτιρίου όπου και τα παραλαμβάνουν οι χρήστες επιτυγχάνεται μέσω μηχανικών συστημάτων. Τα συστήματα αυτά ενεργοποιούνται ύστερα από εντολή των χρηστών οι οποίοι μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της βιβλιοθήκης παραγγέλνουν το επιθυμητό βιβλίο.
Ο σχεδιασμός του φέροντος οργανισμού αυτών των ιδιότυπων πύργων - κτηρίων μηχανών είχε ως δεδομένο την κεντρική στήριξη των πύργων και την τοποθέτηση των μηχανικών συστημάτων εν προβόλω ως κυρίαρχη συνθετική και λειτουργική παράμετρο. Για το λόγο αυτό, λόγω των τεράστιων δυναμικών και στατικών καταπονήσεων, με τη βοήθεια του τομέα Δομικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες της μεταλλικής κατασκευής. Σταδιακά προέκυψε ο φέρων οργανισμός ως ένας σύνθετος μεταλλικός φορέας αποτελούμενος από τα εξής μέρη:
α)ένα ισχυρό χωροδικτύωμα - πυρήνα, (γενικών διαστάσεων 1,80 μ x 1,80 μ), ο οποίος λειτουργεί ως κεντρικό υποστήλωμα.
β)τέσσερα δικτυωματικά πλαίσια τα οποία λειτουργούν ως δοκάρια.
γ)οκτώ επιπλέον δικτυωματικές δοκούς σε κάθε πλευρά του πυρήνα, τοποθετημένες ισοκατανεμημένα στο άνω και κάτω άκρο των δικτυωματικών πλαισίων - δοκαριών, με στόχο τη δημιουργία δυο διαφραγματικών πλακών.
Οι τρείς αυτοί πύργοι επιχειρούν να λειτουργήσουν ως τοπόσημα και σύμβολα της λειτουργίας του κτηρίου. Η κινητικότητα των μηχανικών συστημάτων αποτυπώνει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το βιβλιογραφικό υλικό της βιβλιοθήκης ενώ μετατρέπει τους πύργους σε μεταβλητά κινητικά γλυπτά της πλατείας τα οποία προσελκύουν τους κατοίκους της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η πρόταση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία των σύγχρονων βιβλιοθηκών με βάση τους επίκαιρους προβληματισμούς και τα ερεθίσματα της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής.