Έκθεση φωτογραφίας και αρχιτεκτονικής "Lucien Herve| Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier" [09/05/2016]

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 06.5.2016

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και αρχιτεκτονικής Lucien Hervé | Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier τη Δευτέρα 9 Μαΐου, ώρα 20.00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Το μικρότερο έργο του Le Corbusier, ένα ξύλινο καλύβι διακοπών στη θάλασσα της Κυανής ακτής, το οποίο συμπυκνώνει την αρχιτεκτονική του, και οι φωτογραφίες του σπουδαίου Lucien Hervé από ένα καλοκαίρι που πέρασαν μαζί, έχουν συνθέσει μια πρωτότυπη έκθεση με τα μυστικά της αρχιτεκτονικής, την τέχνη της φωτογραφίας και την ανθρωπολογία των διακοπών στην πιο ώριμη εποχή της νεωτερικότητας.

Η έκθεση οργανώθηκε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Le Corbusier, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, της Ελβετικής Πρεσβείας, του Ελληνικού Docomomo και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier.

Τα σχέδια, τα σκίτσα και η αλληλογραφία του Le Corbusier και οι φωτογραφίες του Lucien Hervé είναι ευγενική συνεισφορά στην έκθεση αυτή του Ιδρύματος Le Corbusier και της Judith Hervé. Η κατασκευή του Cabanon αποτέλεσε μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και υλοποιείται με την ευγενή χορηγία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ξυλείας, της εταιρείας Μουρίκης, της εταιρείας Άλφα Ξυλείας και του Workshop-S Διονύσης Σοτοβίκης. Την έκθεση συνοδεύει ένα τεύχος με φωτογραφίες και δοκίμια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα οργανωθεί μια ημερίδα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, ώρα 10.00, με τίτλο: O φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του.

Παναγιώτης Τουρνικιώτης