Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ. "Περιβάλλον και Ανάπτυξη" 2020-2021 [κατεύθυνση 2]

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα 11.5.2020

Οι Σχολές Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, με συντονισμό και διοικητική υποστήριξη από τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, λειτουργούν για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, τη 2η κατεύθυνση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», με αντικείμενο το «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», σύμφωνα με τις  κείμενες διατα' ξεις και ειδικο' τερα το Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/4.8.2017), τον Κανονισμο'  και την απόφαση επανίδρυσης του Προγράμματος (ΦΕΚ 3265/2018).

Στην κατεύθυνση αυτή ενθαρρύνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψηφίους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές οι οποίοι κατάγονται ή αγαπούν τις ορεινές περιοχές  και επιθυμούν, αξιοποιώντας τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, να συμβάλουν επαγγελματικά, ερευνητικά και κοινωνικά στην ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους και στο ξαναζωντάνεμα της Ελληνικής υπαίθρου. Οι υποψήφιοι µπορούν να ενηµερωθούν διεξοδικά στη διεύθυνση της κατεύθυνσης.

Περισσότερα στοιχεία για τη φυσιογνωµία, τη φιλοσοφία, τους στόχους, το αντικείµενο, τη δοµή και τη λειτουργία του ∆ΠΜΣ του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», στο οποίο ανήκει η συγκεκριµένη κατεύθυνση, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των µαθηµάτων, τις απαιτήσεις και σχετικά ενδεικτικά κείµενα των διδασκόντων του Προγράµµατος, οι υποψήφιοι µπορούν να βρουν στη διεύθυνση του ΔΠΜΣ.

Οι υποψήφιοι παροτρύνονται να µελετήσουν συστηµατικά τους παραπάνω ιστότοπους ώστε να έχουν πλήρη εικόνα του µεταπτυχιακού προγράµµατος στο οποίο αιτούνται τη συµµετοχή.

Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται σε είκοσι (20) κατ’ ανώτατο όριο (από το σύνολο των 50, κατ’ ανώτατο όριο, Μεταπτυχιακών Φοιτητών των δύο κατευθύνσεων του ΔΠΜΣ). Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα γίνει με συνεκτίμηση των παραπάνω κριτηρίων, των προϋποθέσεων της ισχύουσας νομοθεσίας και των περιορισμών στις δυνατότητες στέγασης μεταπτυχιακών φοιτητών στις εγκαταστάσεις του ΜΕΚΔΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ έως και τις 26-06-2020 και μόνο σε μορφή doc (word), ως συνημμένο αρχείο (attachment) στο e-mail: envdec@mail.ntua.gr. Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών, οι υποψήφιοι θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο θα βεβαιώνει την παραλαβή της αίτησης. Κατά τη συμπλήρωσή της οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ακριβείς στις πληροφορίες που θ’ αναφέρουν (πχ ν’ αναφέρεται σωστά η Σχολή/Τμήμα που έχουν αποφοιτήσει, κυρίως υποψήφιοι παλαιότερων χρόνων, σύμφωνα με τη σημερινή ονομασία, το επίπεδο γλωσσομάθειας Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2 κλπ).

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf) τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στη συνημμένη προκήευξη στη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, στο e-mail: adonta@mail.ntua.gr, μέσω WeTransfer, έως την παραπάνω ημερομηνία. Μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά.

Ακόμα θα πρέπει να υποβληθούν δύο (2) συστατικές επιστολές χρησιμοποιώντας τη φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Ο υποψήφιος αφού συμπληρώσει την πρώτη σελίδα τη στέλνει στον αξιολογητή. Ο αξιολογητής συμπληρώνει τα υπόλοιπα πεδία της φόρμας και τη στέλνει ηλεκτρονικά στο e-mail: envdev@mail.ntua.gr. Συστατικές επιστολές που δεν ακολουθούν την αναρτημένη φόρμα και την αναγραφόμενη διαδικασία αποστολής, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Οι κατ’ αρχήν αποδεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιλογή τους στο Πρόγραμμα, θα κληθούν να λάβουν μέρος σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Ε.Δ.Ε. του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Ακριβείς πληροφορίες για τον χρόνο και τη διαδικασία της συνέντευξης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση και αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας και την ατομική συνέντευξη κάθε υποψηφίου. Τα αποτελέσματα και οι πίνακες επιτυχόντων με βάση τη σειρά κατάταξης αναρτώνται στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης, καλούνται οι επιλαχόντες κατά σειρά κατάταξης.

Πληροφορίες για τη διάρθρωση των σπουδών, τα Τμήματα προέλευσης των μεταπτυχιακών φοιτητών, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής και εγγραφής των μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στη συνημμένη προκήρυξη.

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», από το Γραφείο Στήριξης του Προγράμματος, τηλ. 2107722776, email: envdev@central.ntua.gr, τη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, τηλ. 210 772 2781, καθώς και από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ στο Μέτσοβο, τηλ. (+30) 26560 29040.