Προκήρυξη Π.Μ.Σ. "Σχεδιασμός Αιχμής: Καινοτομία και Διεπιστημονικότητα στον Σχεδιασμό" Α.Π.Θ. 2019-2021

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 16.5.2019

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο: «Σχεδιασμός Αιχμής: Καινοτομία και Διεπιστημονικότητα στον Σχεδιασμό» για τον ακαδημαϊκό κύκλο σπουδών 2019- 2021 (επανίδρυση σύμφωνα με τον Ν.4485 /2017 ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 5445/05-12-2018).

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον: «Σχεδιασμό Αιχμής: Καινοτομία και Διεπιστημονικότητα στον Σχεδιασμό» ορίζεται στα τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης και κρίσης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα ξεκινούν το χειμερινό εξάμηνο της εκάστοτε διετίας κύκλου σπουδών και τελειώνουν με το πέρας των τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Ο μέγιστος αριθμός των εισακτέων Μεταπτυχιακών Φοιτητών (ΜΦ) στο ΠΜΣ ορίζεται σε τριάντα (35).

Για την κάλυψη των αναγκών του Προγράμματος προβλέπονται τέλη φοίτησης ύψους 3.000,00 ευρώ (για όλο το πρόγραμμα). Από την καταβολή τελών απαλ-λάσσονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των οποίων το εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό) δεν υπερβαίνει το μεν ατομικό το εκατό τοις εκατό (100%), το δε οικογενειακό το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του εθνικού διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος. Οι απαλλασσόμενοι φοιτητές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ποσοστό του τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο ΠΜΣ. Αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσοστό, επιλέγονται με σειρά κατάταξης, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα. Η αίτηση απαλλαγής τελών φοίτησης υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο Τμήμα ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των φοιτητών στο ΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΑΠΘ από την Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στη συνημμένη προκήρυξη.

Ο τρόπος αξιολόγησης (μοριοδότηση) των ανωτέρω κριτηρίων περιγράφεται στον Κανονισμό Σπουδών του Προγράμματος. Αρμόδια για την επιλογή είναι τριμελής Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΠΜΣ που απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ που έχουν αναλάβει μεταπτυχιακό έργο.

Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στη συνημμένη προκήρυξη.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ: τηλ. 2310– 995510 | e-mail: advanceddesign@arch.auth.gr.

Συνημμένα Αρχεία: