Προκήρυξη Π.Μ.Σ. "Μετα-Βιομηχανικός Σχεδιασμός/Σχεδιαστικές & Καλλιτεχνικές Πρακτικές για την Παραγωγή της Καθημερινής Ζωής" Παν/μίου Θεσσαλίας 2018-19

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 14.6.2018

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, που οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στο "ΜΕΤΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ/ Σχεδιαστικές και Καλλιτεχνικές Πρακτικές για την Παραγωγή της Καθημερινής Ζωής”. Για την απόκτηση του ΔΜΣ απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε μαθήματα, εργαστήρια και σεμινάρια, κατανεμημένα σε δύο εξάμηνα και, στη συνέχεια, η εκπόνηση και η επιτυχής εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Οι σπουδές ολοκληρώνονται σε τρία εξάμηνα με τη συμπλήρωση 90 πιστωτικών μονάδων/ ECTS (πλήρης φοίτηση).

Η παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτεί τέλη φοίτησης 2500 Ευρώ.

Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε είκοσι (20). Καθ’ υπέρβαση των παραπάνω αριθμών εισακτέων προβλέπεται η εγγραφή ενός (1) υποτρόφου εσωτερικού του ΙΚΥ, ενός υποτρόφου του προγράμματος υποτροφιών «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και ενός αλλοδαπού υποτρόφου του Ελληνικού Κράτους.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπήςμε προπτυχιακές σπουδές που έχουν άμεση συνάφεια με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος.

Ενδεικτικός κατάλογος Τμημάτων των οποίων οι απόφοιτοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι :

  • Τμήματα Αρχιτεκτονικής
  • Σχολές Καλών Τεχνών
  • Τμήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού

Αιτήσεις αποφοίτων από άλλα Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ γίνονται δεκτές όταν οι υποψήφιοι έχουν ήδη είτε μεταπτυχιακές σπουδές στα πιο πάνω αντικείμενα είτε αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες πρέπει συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας στο site http://www.arch.uth.gr/pid-master/appform.

Προθεσμία υποβολής μέχρι και Πέμπτη 30.06.2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για την φυσιογνωμία του Τμήματος όσο και για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να απευθυνθούν στη Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (καθημερινά 12.00 - 14.00), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πεδίο Άρεως, 383 34 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 74204 http://www.arch.uth.gr, e-mail pid-info@arch.uth.gr