Υποτροφίες (20) μεταπτυχιακών σπουδών Ιδρύματος "Ιωάννη Σ. Λάτση" 2018-2019

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 07.5.2018

Το Κοινωφελές Ίδρυμα "Ιωάννη Σ. Λάτση" προκηρύσσει τη χορήγηση 20 νέων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Βασικές προϋποθέσεις:

  • Απολυτήριο από Λύκειο στην Ελλάδα.
  • Πτυχίο από δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) της Ελλάδας ή αντίστοιχα ισότιμα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αίτηση μπορούν, επίσης, να υποβάλουν και επί πτυχίω υποψήφιοι.
  • Μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον οκτώ (8,00) ή 80% της κλίμακας βαθμολογίας για αποφοίτους Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και υποψήφιοι με κατώτερη βαθμολογία, με την προϋπόθεση ότι ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 10% των αποφοιτησάντων:• κατά το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης και• κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία αποφοίτησης.
  • Τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία για την κάλυψη του κόστους των σπουδών.
  • Ο τόπος σπουδών να είναι διαφορετικός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειας του υποψηφίου.
  • Έναρξη του πρώτου για τον υποψήφιο μεταπτυχιακού προγράμματος το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
  • Ο τόπος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών να βρίσκεται στην Ελλάδα ή σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προγράμματα με χαμηλά δίδακτρα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και την 8η Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής, το οποίο είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο www.latsis-scholarships.gr. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα), ενώ, σε περίπτωση που επιλεγούν, θα κληθούν να προσκομίσουν επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά τα βήματα για την ηλεκτρονική διαδικασία αίτησης στις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα και το Facebook του Ιδρύματος 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ..

Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις και τις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης, ενώ για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα στο email scholarships@latsis-foundation.org και στο τηλέφωνο 2106282888.

Συνημμένα Αρχεία: