Γενικές Οδηγίες προς Μεταπτυχιακούς/ές Σπουδαστές/τριες

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 24.10.2014

Γενικές Οδηγίες

 

·     Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο), πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://submit-academicid.minedu.gov.gr, όπου αρχικά θα πρέπει να εγγραφείτε με username και password της επιλογής σας και θα καταθέσετε την αίτησή σας. Θα λάβετε σχετική ειδοποίηση με sms ή e-mail για να παραλάβετε το πάσο σας όταν θα είναι έτοιμο.

 

·    Όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες έχουν δικαίωμα έκδοσης κάρτας βιβλιοθήκης [πληροφοριές: http://www.ntua.gr/students.html#vivli, http://www.lib.ntua.gr].

 

·    Όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες που πληρούν τα κριτήρια που περιγράφει ο νόμος [πληροφορίες:  http://www.ntua.gr/students.html#food] έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης. Φυσικά το εστιατόριο λειτουργεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ και εξυπηρετεί όλους/-ες τους/τις φοιτητές/-τριες της Σχολής [2,3 ευρώ/γεύμα].

 

·    Όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες που δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, έχουν δικαίωμα δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης. Για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πρέπει να απευθυνθείτε στο ιατρικό τμήμα του ΕΜΠ [πληροφορίες: http://www.ntua.gr/students.html#med], από όπου θα παραλάβετε την σχετική αίτηση, την οποία θα προσκομίσετε στη γραμματεία του μεταπτυχιακού για να συμπληρωθεί. Η συμπληρωμένη αίτηση κατατίθεται από εσάς στο ιατρικό τμήμα από όπου παραλαμβάνετε και το βιβλιάριο, το οποίο επικυρώνεται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους από τη γραμματεία της Σχολής.

 

·     Όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες έχουν δικαίωμα απόκτησης ατομικού κωδικού χρήσης για το κέντρο Η/Υ, που τους παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαδικτύου, χρήση διαφόρων πολυεπεξεργαστικών συστημάτων κλπ [πληροφορίες: http://www.ntua.gr/students.html#k2, http://www.central.ntua.gr]

 

.    ΠΑΝΤΑ κάνετε Αίτηση για να σας δωθεί Πιστοποιητικό. Τις Αιτήσεις τις βρίσκετε στο Υλικό του Γραφείου Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας http://www.arch.ntua.gr/node-resources/833