"Voices of Architects collectives", "Οικολογία, βιωσιμότητα, συμμετοχή και εφαρμογές στον σχεδιασμό ΙΙ: η περίπτωση της Αθήνας", Τρίτη 2/6/2020 και ώρα 17:00

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 01.6.2020

Η αφίσα και οι πληροφορίες παρακάτω αφορούν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 2 Ιουνίου 2020  και ώρα 17:00 στα πλαίσια του  τελικού μεταπτυχιακού μαθήματος "Οικολογία, βιωσιμότητα, συμμετοχή και εφαρμογές στον σχεδιασμό ΙΙ: η περίπτωση της Αθήνας", στην οποία συμμετέχουν ομάδες αρχιτεκτόνων Zuloark/ Inteligencia Colectiva (Μαδρίτη/Βερολίνο) Al Borde (Κίτο, Εκουαδόρ) Collectif Etc (Μασσαλία) και TiriLab (Θεσπρωτία).

Οι ομάδες αυτές έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων χρόνων σε ανταπόκριση των κρίσεων που έχουν βιώσει οι κοινωνίες τους σε αυτή την περίοδο. Επιδιώκουν αφενός μεν να διευρύνουν τα εργαλεία της αρχιτεκτονικής, αφετέρου να ενσωματώσουν τη δράση τους μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης με έναν τρόπο που προτείνει μέσα από χωρικές πρακτικές, νέες κοινωνικές σχέσεις, αλλά ακόμη και νέες μορφές παραγωγής, και οικονομίας.

Οι πρακτικές τους διαπνέονται από τις αξίες των κοινών και της αποανάπτυξης, σε συνδυασμό με την αγωνία τους για το περιβάλλον, και την αμφισβήτησή τους για τις τρέχουσες επιλογές και τον ρόλο της πολιτικής, και τις αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, Εργάζονται με τα εργαλεία που διαθέτουν ή εφευρίσκουν, μαζί με τις κοινότητες με στόχο την ενδυνάμωσή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προσκεκλημένες ομάδες στις αντίστοιχες ιστοσελίδες:

 

https://www.albordearq.com/

http://www.collectifetc.com/

https://zuloark.com/

https://www.inteligenciascolectivas.org/

http://futurearchitectureplatform.org/projects/2337f215-2c4e-4021-bb07-3b91a360dc5d/

 

Χρησιμοποιούμε το Webex για τις συναντήσεις των μαθημάτων. Αν δεν το έχετε, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για να το φορτώσετε εδώ. Η εκδήλωση θα είναι στα αγγλικά. Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση (θα συνιστούσα να φροντίσετε να μπείτε στις 4:45 για να εξασφαλίσετε ότι η σύνδεση λειτουργεί) είναι :

https://meetingsemea3.webex.com/meetingsemea3/j.php?MTID=mc49130ce01d4299714783f1b47ba9f6a

Tuesday, Jun 2, 2020 5:00 pm | 3 hours | (UTC+03:00) Athens, Bucharest

 

Σημείωση: Μετά από τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με τη φοιτητική ομάδα, ενώ θα καταγράφονται στο chat ερωτήσεις από το κοινό, που θα ληφθούν υπόψη και θα συζητηθούν στο τέλος.

 

Nicholas Anastasopoulos, PhD
Researcher, Assistant Professor, School of Architecture
National Technical University of Athens
nanastasopoulos@arch.ntua.gr

skype address: n-Anastasopoulos