Summer School στο Ανόβερο με αντικείμενο "Ανθεκτικότητα των Ευρωπαϊκών Πόλεων - Αστικός Σχεδιασμός και Διακυβέρνηση", 21 - 26.7.2019

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη 27.3.2019

Αντικείμενο του Καλοκαιρινού Σχολείου (Summer School) είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων μέσω της εμπλοκής των πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων στον αστικό σχεδιασμό. Πεδίο αναφοράς του Καλοκαιρινού Σχολείου αποτελεί η πόλη του Ανόβερου που έχει μακρόχρονη ιστορία και παράδοση στον αστικό σχεδιασμό.

Το Καλοκαιρινό Σχολείο απευθύνεται σε σπουδαστές του 4ου και 5ου έτους προπτυχιακών σπουδών Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, οι οποίοι σε συνεργασία με Γερμανούς φοιτητές θα διερευνήσουν προβλήματα πολεοδομικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο της παραπάνω θεματολογίας, και με ειδικότερη έμφαση σε ζητήματα όπως: σχεδιασμός δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου, διαχείριση αστικού τοπίου, διαδικασίες και πρακτικές συμμετοχής του κοινού, κλπ. Οι μεικτές ομάδες Ελλήνων και Γερμανών σπουδαστών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο τέλος του εργαστηρίου και να τη συζητήσουν με τους συμμετέχοντες Έλληνες και Γερμανούς καθηγητές.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση συμμετοχής, έως την Κυριακή 7.4.2019.