ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 7Α

Σχεδιασμός του Αστικού Χώρου

Παραδοτέα και Τελική Εξέταση

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 12.1.2018

 

Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει με τη μορφή παρουσίασης η οποία θα οργανωθεί ανά φροντιστήριο και η συμμετοχή σε αυτήν είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για να περάσετε το μάθημα. Η διάρκεια της παρουσίασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10’. Η προφορική εξέταση θα λάβει χώρα τη μέρα και ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα των εξετάσεων. Η πλήρης παράδοση της άσκησης θα γίνει την ίδια μέρα στη γραμματεία του Τομέα ΙΙ.

 

Ζητούμενα προφορικής εξέτασης: Το υλικό της παρουσίασης θα περιλαμβάνεται σε δύο πινακίδες μεγέθους Α1 οι οποίες θα οργανωθούν κατακόρυφα και θα αναρτηθούν. Το περιεχόμενο τους θα αφορά στα εξής:

§  Στην πρώτη πινακίδα θα παρουσιάζονται συνοπτικά οι εργασίες της ανάλυσης και έρευνας πεδίου που εκπονήθηκαν και τα βασικά συμπεράσματα των διερευνήσεων. Στην πινακίδα αυτή θα περιλαμβάνεται σύντομο κείμενο στο οποίο θα παρουσιάζεται επιγραμματικά το σενάριο της παρέμβασης ακολουθώντας το σκελετό του σεμιναρίου.

§  Στη δεύτερη πινακίδα θα παρουσιάζεται το περιεχόμενο των προτεινόμενων παρέμβασεων με τη μορφή διαγραμμάτων, χαρτών και σχεδίων σε κλίμακα επεξεργασίας κάτοψης 1:1000-1:500 μαζί με τρισδιάστατα σκίτσα που θα διευκολύνουν την καλύτερη κατανόηση της πρότασης παρέμβασης.

§  Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το format της πινακίδας – προσοχή θα πρέπει να διορθώσετε τον τίτλο του θέματος και να ονόματα των μελών της σπουδαστικής ομάδας και του/της υπεύθυνου/ης του φροντιστηρίου στο κάτω μέρος.

§ Οπουδήποτε εμφανίζονται χάρτες θα πρέπει να έχουν υπόμνημα και να είναι υπό κλίμακα είτε να συνοδεύονται από γραφική κλίμακα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται υλικό από βιβλία, ιστοσελίδες, κλπ. θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή.

Παραδοτέα: Η πλήρης παράδοση της άσκησης θα περιλαμβάνει σε εκτυπωμένη και ηλεκτρονική μορφή (CD):

§  Τις τελικές πινακίδες Α1.

§  Τεύχος Α3 με το πλήρες υλικό επεξεργασίας της άσκησης στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι καταγραφές και η έρευνα πεδίου, η πορεία επεξεργασίας του σεναρίου της παρέμβασης σε μορφή χαρτών/διαγραμμάτων με συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο, οι σχεδιαστικές προτάσεις των παρεμβάσεων αστικού σχεδιασμού.