ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 7Α

Σχεδιασμός του Αστικού Χώρου

Φροντιστήριο Κ. Σερράου. Διαδικασία προφορικής εξέτασης και παράδοσης άσκησης

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Κυριακή 05.2.2017

Η εξέταση για το μάθημα «Πολεοδομικός Σχεδιασμός 7Α" θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Σχολή, την Πέμπτη 9.2, με έναρξη στις 10:00.

Για το φροντιστήριο του Κ. Σερράου, η εξέταση θα γίνει στην αίθουσα Α 101, στον 1ο όροφο του κτιρίου Αβέρωφ.

Η εξέταση συνίσταται σε μια 10-λεπτη παρουσίαση της έως τώρα δουλειάς με ειδικότερη έμφαση στην 3η και τελευταία φάση που αφορά τον εντοπισμένο αστικό σχεδιασμό σε κλίμακες 1:1000 – 1:500.

Προτείνεται η οργάνωση αυτής της παρουσίασης σε 10 διαφάνειες από τις οποίες:

  • οι 2 πρώτες θα αναφέρονται στη γενική αναγνώριση της όλης περιοχής μελέτης και στις βασικές στρατηγικές σχεδιασμού,
  • οι επόμενες 2 θα αναφέρονται στον εντοπισμένο σχεδιασμό, ανάλογα και με το «σενάριό» σας, σε κλίμακα 1:1000 και
  • οι επόμενες 5 θα αναφέρονται στον λεπτομερέστερο αστικό σχεδιασμό της ή των περιοχών που έχετε επιλέξει σε κλίμακα 1:500 καθώς και στο σχετικό συμπληρωματικό υλικό (επιμέρους τομές σε λεπτομερέστερες κλίμακες, σκίτσα, σχέδια, αναπαραστάσεις τμημάτων των περιοχών σχεδιασμού, αστικού εξοπλισμού, κλπ.).
  • Η τελευταία διαφάνεια θα πρέπει να περιλαμβάνει την μια πινακίδα Α1 κατακόρυφου σχήματος που ζητείται και η οποία μπορεί να αποτελέσει το υλικό για μια έκθεση που η διδακτική ομάδα ενδεχομένως να οργανώσει.

Μαζί με την παρουσίαση θα γίνει και η ηλεκτρονική και μόνο παράδοση του τεύχους Α3 σε μορφή αρχείου .pdf που ζητείται, όπως επίσης της πινακίδας Α1 σε μορφή αρχείου .jpg.

Οι σπουδαστικές ομάδες που συνεργάζονται με σπουδαστές Erasmus παρακαλούνται να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνεργαστούν μαζί τους για την από κοινού ολοκλήρωση της άσκησης.