ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 7Α

Σχεδιασμός του Αστικού Χώρου

Προφορική εξέταση και τελική παράδοση

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 19.1.2017

Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει με τη μορφή παρουσίασης η οποία θα οργανωθεί ανά φροντιστήριο και η συμμετοχή σε αυτήν είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για την αποδοχή της παράδοσης της άσκησης. Η διάρκεια της παρουσίασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10-15’. Η προφορική εξέταση θα λάβει χώρα τη μέρα και ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα των εξετάσεων. Η πλήρης παράδοση της άσκησης θα γίνει στη γραμματεία του Τομέα ΙΙ την ίδια μέρα.

 

Ζητούμενα προφορικής εξέτασης: Το υλικό της παρουσίασης θα περιλαμβάνεται σε δύο πινακίδες μεγέθους Α1 οι οποίες θα οργανωθούν κατακόρυφα και θα αναρτηθούν. Το περιεχόμενο τους θα αφορά στα εξής:

§  Στην πρώτη πινακίδα θα παρουσιάζονται συνοπτικά οι εργασίες της ανάλυσης και έρευνας πεδίου που εκπονήθηκαν με τη μορφή χαρτών και διαγραμμάτων και τα βασικά συμπεράσματα των διερευνήσεων. Στην πινακίδα αυτή θα περιλαμβάνεται σύντομο κείμενο στο οποίο θα παρουσιάζεται επιγραμματικά το σενάριο της παρέμβασης ακολουθώντας το σκελετό του σεμιναρίου.

§  Στη δεύτερη πινακίδα θα παρουσιάζεται το περιεχόμενο της προτεινόμενης παρέμβασης με τις επιμέρους σχεδιαστικές προτάσεις της ομάδας με βάση τα ζητούμενα του θέματος.

§  Και στις δύο πινακίδες στο κάτω μέρος θα αναγράφεται ο τίτλος του μαθήματος και τα ονόματα των μελών της σπουδαστικής ομάδας και του/της υπεύθυνου/ης του φροντιστηρίου (επισυναπτεται το format των πινακίδων σε αρχείο photoshop). Θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος της πρότασης. Οπουδήποτε εμφανίζονται χάρτες θα πρέπει να έχουν υπόμνημα και να είναι υπό κλίμακα είτε να συνοδεύονται από γραφική κλίμακα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται υλικό από βιβλία, ιστοσελίδες, κλπ. θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή. 

 

Παραδοτέα: Η πλήρης παράδοση της άσκησης θα περιλαμβάνει σε εκτυπωμένη και ηλεκτρονική μορφή (με φλασάκι στη γραμματεία του τομέα ΙΙ):

§  Τις τελικές πινακίδες Α1

§  Τεύχος Α3 με το πλήρες υλικό επεξεργασίας της άσκησης στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι καταγραφές και η έρευνα πεδίου, η πορεία επεξεργασίας του σκεπτικού της παρέμβασης σε μορφή χαρτών/διαγραμμάτων και σκίτσων καθώς και συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο (σε συνεννόηση με τον/την υπεύθυνη φροντιστηρίου σχετικά με το αν απαιτείται εκτύπωση του τεύχους).