Έκθεση για τα 50 χρόνια έργου των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα 25.7.2016

Έκθεση για τα 50 χρόνια έργου των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) ετών του Atelier 66 των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη, η πόλη μας αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά τους στον Πολιτισμό και ειδικότερα στην Τέχνη της Αρχιτεκτονικής και θα αναδείξει το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο τους με την πραγματοποίηση Έκθεσης, διάρκειας από 29 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2016 στη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην πόλη της Πάτρας για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας και το Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016, με τη στήριξη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Επιμελητές είναι ο αρχιτέκτων και ιστορικός αρχιτεκτονικής, διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Παναγιώτης Πάγκαλος και ο Αρχιτέκτων της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μίλτος Παπαδημητρόπουλος.         

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στη Νέα Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, την 29η Ιουλίου 2016 και ώρα 7.30 μμ. 

Συνημμένα Αρχεία: