Έκθεση σπουδαστών αρχιτεκτονικής "9 Μεταβάσεις_Το φανταστικό μουσείο" στην Ελευσίνα

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη 25.5.2016

Σας προσκαλούμε στην έκθεση αρχιτεκτονικής
9 ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ_ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
που πραγματοποιείται στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.

Η έκθεση οργανώνεται από την Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, και τον Φορέα ΕΛΕΥΣΙΝΑ2021|Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Υποψήφια Πόλη, με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Γαλλικής Πρεσβείας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Μέσα από τις εργασίες των σπουδαστών, κατατίθεται η ερευνητική εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στα μεταπτυχιακά και τα προπτυχιακά μαθήματα του 6ου, 7ου, 8ου εξαμήνου με τίτλους: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η πόλη της Ελευσίνας και ιδιαιτέρως η περιοχή γειτνίασης του αρχαιολογικού χώρου με το Παλαιό Ελαιουργείο αποτελεί τον τόπο αναφοράς, στον οποίο οι σπουδαστές επεμβαίνουν θεμελιώνοντας τόπους ενδιαμεσότητας, ενσωματώνοντας στοιχεία που αντλούνται από το εύρος των σημασιών που παρέχει η φυσική, ιστορική και μυθική υπόσταση της πόλης, φέρνοντας στο φως λανθάνουσες ταυτότητές της, οργανώνοντας νέες συνδέσεις και δίκτυα εντός της.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δέσμης προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την διεκδίκηση  του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Το πλήρες δελτίο τύπου επισυνάπτεται, εδώ.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 19:00 από την οδό Πατησίων & Τοσίτσα θα αναχωρήσει πούλμαν για το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης και η επιστροφή θα γίνει με το ίδιο πούλμαν στις 23:00 από Ελευσίνα προς Αθήνα. 

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.