Πρόσκληση σε μια αλλιώτική γιορτή

Ημερομηνία: 
Κυριακή 15.9.2013

Προς τους πρωτοετείς φοιτητές μας και τους γονείς τους:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τετάρτη 18/09/2013, ώρα 18.00
Αίθουσα Τελετών Κτιρίου Αβέρωφ Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ
Πατησίων 42, Αθήνα

Οι διδάσκοντες, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων σας καλούμε στην καθιερωμένη γιορτή των πρωτοετών. Δυστυχώς η Σχολή μας, δεν μπορεί φέτος να σας υποδεχθεί όπως τις άλλες χρονιές.

Μέτρα που θέτουν σε διαθεσιμότητα το 65% του διοικητικού προσωπικού και απειλούν αντίστοιχα το 40% των καθηγητών, μέτρα που έχουν ήδη στερήσει το ΕΜΠ, ένα μεγάλο, ιστορικό και υψηλού διεθνούς κύρους Πανεπιστήμιο, από τους δημόσιους πόρους τους απαραίτητους για τη λειτουργία του, έχουν φτάσει τη Σχολή μας σε αδιέξοδο.

Σήμερα και οι τρεις φορείς της κοινότητας βρίσκονται σε συντονισμένες κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι το επίπεδο των σπουδών  και της έρευνας απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Σας καλούμε για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση της Σχολής και να συζητήσουμε μαζί σας για όσα διακυβεύονται. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί σας, να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας σας στην αρχή μιας χρονιάς γεμάτης δημιουργικές υποσχέσεις. Και θα γιορτάσουμε, παρόλο που η χρονιά αρχίζει δύσκολα, γιατί η μεγαλύτερη υπόσχεση είναι η αποφασιστική υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας: Οποιαδήποτε προοπτική εξόδου από την κρίση που καθημερινά φορτώνεται στη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την ανάπτυξη της παιδείας και της έρευνας. Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την προοπτική!