Παρουσίαση διαγωνισμού “Οι φοιτητές επανασχεδιάζουν τις πόλεις” – «Students Reinventing Cities»

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 15.4.2021

Η Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ, ο Δήμος Αθηναίων και το C40  σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή ενημέρωση την Δευτέρα 19 Απριλίου και ώρα 17.00  με σκοπό την παρουσίαση του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμό “Οι φοιτητές επανασχεδιάζουν τις πόλεις” – «Students Reinventing Cities»

Ο διεθνής διαγωνισμός  «Students Reinventing Cities», είναι ένας καινοτόμος και πρωτοπόρος διαγωνισμός που οργανώνεται από το C40 σε συνεργασία με 18 πόλεις ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ φοιτητών από όλο τον κόσμο, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πόλεων, αναφορικά με τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία επανασχεδιάζουν τις πόλεις, στοχεύοντας σε ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς αστικό περιβάλλον.

Στη διαδικτυακή ενημέρωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Δήμο της Αθήνας, ειδικοί Επιστήμονες, εκπρόσωποι από άλλες πόλεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του C40 και κυρίως φοιτητές από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλων των χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Θα παρουσιαστεί το πλαίσιο των διαγωνισμών και θα γίνει εξειδίκευση για το σκέλος του διαγωνισμού που αφορά την Αθήνα και συγκεκριμένα την περιοχή της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη). Παράλληλα θα παρουσιαστεί η στρατηγική της πόλης της Αθήνας σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς και το πως αντίστοιχες δράσεις συμβάλουν στη δημιουργία πράσινων και βιώσιμων γειτονιών. Στο τέλος θα υπάρξει δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.

Η συμμετοχή σας θεωρείτε καθοριστική, καθώς και η συμμετοχή των φοιτητών των Ακαδημαϊκών Τμημάτων.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος για την εγγραφή σας.

 

Ημερομηνία: Δευτέρα  19Απριλίου 20121 17:00 EET

Διάρκεια: 1 ώρα

Individual registration is required