Τα νέα έκτακτα μέτρα στα ΑΕΙ

Ημερομηνία: 
Κυριακή 08.11.2020

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης για τα νέα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», που εφαρμόζονται από το Σάββατο 7/11 ως τη Δευτέρα 30/11 (ΦΕΚ 4899 Β, 6/11/2020),  οι δραστηριότητες που αφορούν στα ΑΕΙ προβλέπουν:

 

1.  Τηλε-εκπαίδευση

2.  Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών.

3.  Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία

4.  Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών*, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι.

5.  Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι.

 

Η διοικητική λειτουργία της Σχολής θα συνεχιστεί με τους σχετικούς περιορισμούς της τηλεργασίας και προβλέπει εξυπηρέτηση από απόσταση. Κάθε εξυπηρέτηση που απαιτεί φυσική παρουσία θα «γίνεται υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού». Η ερευνητική δραστηριότητα συνεχίζεται επίσης στα εργαστήρια της Σχολής, που παραμένουν ανοιχτά, αλλά δεν προβλέπονται συνεργασίες με φοιτητές. Το εστιατόριο θα λειτουργεί μόνο το μεσημέρι. Για την περίοδο εφαρμογής των μέτρων, τα κτίρια θα κλείνουν μετά την αποχώρηση του προσωπικού, στις 17.00, και η πρόσβαση στο συγκρότημα θα είναι περιορισμένη στις δραστηριότητες που επιτρέπονται.

 

Παναγιώτης Τουρνικιώτης

Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων»

 

*Επισυνάπτεται  ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της βιβλιοθήκης.

 

Συνημμένα Αρχεία: