Αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ - προληπτικά μέτρα λόγω κορονοϊού

Ημερομηνία: 
Τρίτη 10.3.2020

Αναστέλλεται από αύριο, 11 Μαρτίου 2020, για δύο εβδομάδες η λειτουργία του ΕΜΠ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας που αναφέρεται σε όλες τις δομές των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (βλ. συνημμένο ΦΕΚ), η αναστολή αφορά στα εξής:

α) Τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική  παρουσία,
β) τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και
γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Η αναστολή λειτουργίας ΔΕΝ περιλαμβάνει:

α) Τις διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες,
β) τις ερευνητικές δραστηριότητες,
γ) τη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και
δ) τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ


Σε συνέχεια των παραπάνω και σε συνεννόηση με την Πρυτανεία, δεν θα γίνουν στο διάστημα αυτό γενικές συνελεύσεις σχολών με φυσική παρουσία, λόγω συνάθροισης πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Ακυρώνεται συνεπώς η αυριανή ΓΣ της Σχολής. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα καμαρίνια. Οι χώροι που στεγάζουν διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες καθώς και τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι νεωτέρας.

Παναγιώτης Τουρνικιώτης

Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων
Μηχανικών ΕΜΠ