Διάλεξη Mauro Bertagnin με θέμα: «UNESCO - Η Παγκόσμια Κληρονομιά, WHEAP 2007 -2017 - Πρόγραμμα αποκατάστασης αρχιτεκτονικών μνημείων και συνόλων από πηλό. Ιστορικό - Επιτεύγματα - Αποτελέσματα».

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 16.5.2019

Διάλεξη Mauro Bertagnin με θέμα:

«UNESCO - Η Παγκόσμια Κληρονομιά, WHEAP 2007 -2017 - Πρόγραμμα αποκατάστασης αρχιτεκτονικών μνημείων και συνόλων από πηλό. Ιστορικό - Επιτεύγματα - Αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου Τεχνικών Υλικών της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ για την ανάδειξη της χρήσης φυσικών υλικών δόμησης στην παραδοσιακή και σύγχρονη Αρχιτεκτονική, σε συνεργασία με το Πηλοίκο, την Παρασκευή 17/5/2019 στις 12:30, στο Αμφιθέατρο Α008 του Κτηρίου Αβέρωφ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα την  αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και συνόλων από πηλό. Θα παρουσιαστούν πιλοτικά παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο κατάλογο της  παγκόσμιας κληρονομιάς όπως το Timbuktu στο Μάλι, το Bahla Fort στο Ομάν, το Chan - Chan στο Περού, το Koutammakou στο Togo. Η ιστορική τους αξία, οι συγκεκριμένες τεχνικές φυσικής δόμησης και οι ιδιαίτερες κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που χρειάζεται κάθε φορά να αντιμετωπιστούν, καθιστούν κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά από τον προσκεκλημένο Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Udine της Ιταλίας, Mauro Bertagnin.
Ο Mauro Bertagnin έχει εξειδικευθεί στην σύγχρονη αρχιτεκτονική με πηλό, στο βιοκλιματικό σχεδιασμό και στην προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. 

https://issuu.com/simlab.arch.ntua/docs/2018_mbertagnin_shortcv__a21bcca4e0c903

Eκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,

Ελ. Τσακανίκα, Τίνα Μικρού

 

Συνημμένα Αρχεία: