Εκθεση σπουδαστικών εργασιών στη Σαντορίνη (25/5-15/6-2018)

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 24.5.2018

Σαντορίνη_τοπία του νου

 

Δεκαοχτώ έργα σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξιστορούν ένα ταξίδι εντός, προς τα νοερά τοπία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

 

Με ερέθισμα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Σαντορίνης, αναδύονται μορφές και νοήματα που έχουν γεννηθεί τόσο από τις διεργασίες του ηφαιστειογενούς και σεισμικού υπεδάφους του νησιωτικού συμπλέγματος, όσο και ως συνθήκη κατοίκησης της πολύ ιδιαίτερης θηραϊκής γης.

Οι τοπομορφές της Σαντορίνης και η κατοικησιμότητά τους αποτελούν τη θεματική για τη μελέτη του θηραϊκού πολιτισμικού συνεχούς, από το σπίτι του Ακρωτηρίου, την παραδοσιακή και μοντέρνα κληρονομιά μέχρι και τη σύγχρονη συνθήκη, με στόχο τη σύγχρονη ερμηνεία του τοπικού αρχιτεκτονικού ιδιώματος κατά τον 20ο και 21ο αιώνα.     

 

Εστία Πύργου Καλλίστης_στην πλατεία

 

Χώρος έκθεσης: Πύργος - Σαντορίνης

Εγκαινεια Έκθεσης: Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 25 Μαϊου - 15 Ιουνίου 2018

 

Λάββα Ρίβα_ Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Σπουδαστές:_ Αλβέρτη Έλλη, Αποστολάκη Κωνσταντίνα, Βαρουξάκη Ελίνα, Γατσινάρης Θοδωρής, Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Δεβετζόγλου Αγλαϊα-Δανάη, Καραλή Πηνελόπη, Κωνσταντοπούλου Άννα, Νίνου Αικατερίνη, Ντόλογλου Ηλέκτρα, Ντούπας Δημήτριος, Παναγιωταροπούλου Βασιλική, Παπαδόπουλος Γεράσιμος,  Σπάθης Παναγιώτης, Σταθογιαννάκη Όλγα, Στρόδα Ευαγγελία, Τούρος Μιχαήλ, Χλιαουτάκης Ευστάθιος

 

Συνημμένα Αρχεία: