«Προς το κοινό Α της αρχιτεκτονικής»

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη 05.4.2017

Προς την διδακτική και σπουδαστική κοινότητα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

Σε συνέχεια της από 25ης Νοεμβρίου 2016, πρώτης ανάρτησής μας σχετικά με την κίνησή μας «Προς το κοινό Α της αρχιτεκτονικής» σας ενημερώνουμε για τα εξής, σε αναφορά με την εξέλιξη των μέχρι σήμερα δράσεων μας:

α) Έχουμε πλέον –και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό–  δικό μας ανεξάρτητο blog με διεύθυνση aarxitektonikis.blogspot.gr.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργεί ως ελεύθερη ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας με μοναδικό σκοπό το διάλογο και την από κοινού συνεργασία όσων ενδιαφέρονται για την επεξεργασία και υλοποίηση της ιδέας που υποστηρίζει η κίνησή μας. Εννοούμε τη συλλογική προσπάθεια με απώτερο στόχο την εισαγωγή στην εγκύκλια ύλη της Δημόσιας εκπαίδευσης (όπως συμβαίνει για την μουσική και τη ζωγραφική) από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και στη συνέχεια ως εθελούσια δια βίου μάθηση, μιας ειδικής αρχιτεκτονικής μόρφωσης και καλλιέργειας. Και τούτο γιατί, σε σχέση με αυτό το ζήτημα, υπάρχει πλέον ένα ανεξήγητο και πολύ μεγάλο έλλειμμα, η κάλυψη του οποίου αποτελεί –κατά τη γνώμη μας– μέγιστη κοινωνική αναγκαιότητα.

β) Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στον ιστότοπό μας περίπου 9500 εισαγωγές, από τις οποίες περίπου 60 είναι επώνυμες (αρχιτεκτόνων –από το χώρο της διδασκαλίας και εφαρμογής– σπουδαστών και σπουδαστριών της αρχιτεκτονικής, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών κλπ.)

Σε αυτές περιλαμβάνονται μάλιστα και περίπου δεκαπέντε πολύ ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα κείμενα που έχουν ήδη ενεργοποιήσει τον διάλογο μεταξύ μας.

γ) Το παραπάνω –αρχικά μη αναμενόμενο– ενδιαφέρον για την κίνηση αυτή έδωσε τη δυνατότητα για το πέρασμα σε μια δεύτερη φάση, δηλαδή στη διαδικασία οργάνωσης μιας πρώτης ημερίδας με θέμα την παραπάνω ιδέα.

δ) Κατόπιν αυτού έχει δημοσιευτεί πρόσκληση ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα αυτή, είτε ως απλών ακροατών, είτε ως εισηγητών και εισηγητριών. Επίσης προτείνονται και (μη δεσμευτικές) ενδεικτικές θεματολογικές περιοχές για τις εισηγήσεις αυτές.

ε) Ταυτοχρόνως μεσολάβησε η πολύ θετική πρωτοβουλία (εξ ου και τον ευχαριστούμε) του Κοσμήτορα της Σχολής μας κ. Δημήτρη Ησαΐα, για τη διεξαγωγή της ημερίδας στην «Αίθουσα Καυτατζόγλου-Τελετών» του κτιρίου Αβέρωφ την 18/10/2017.

στ) Ειδικά σε αναφορά με όσους και όσες από την διδακτική και σπουδαστική κοινότητα επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα μέσω εισηγήσεων, χρειάζεται να καταθέσουν τον τίτλο και μια περίληψη (μέχρι 200 λέξεις) της εισήγησης τους, μαζί με το όνομα, την ιδιότητα και το email τους, στη διεύθυνση: oikonomou.manolis@yahoo.gr μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

ζ) Περισσότερες πληροφορίες (πχ. θεματικές ενότητες, αφίσα, κλπ) σχετικά με την εξέλιξη του όλου θέματος από την αρχή του μέχρι σήμερα, αλλά και μελλοντικά, μπορείτε να βρείτε στον νέο ιστότοτοπό μας aarxitektonikis.blogspot.gr.

 

Με φιλία και εκτίμηση,
Μάρω Αδάμη, Τάσος Μπίρης, Μανώλης Οικονόμου

Συνημμένα Αρχεία: